I det fynske folks tjeneste

Peter Aalbæk vidste Bier ville vinde Oscar

Zentropa-medstifteren Peter Aalbæk var ikke i tvivl om, at Susanne Bier ville vinde sin Oscar.

Zentropa-medstifteren Peter Aalbæk var ikke i tvivl om, at Susanne Bier ville vinde sin Oscar.

Filmproducenten og medstifteren af Zentropa, Peter Aalbæk, var ikke i tvivl om, at Susanne Bier ville vinde statuetten for årets bedste udenlandske ikke-engelsksprogede film.

Da hendes navn blev råbt op i Kodak Theatre i Hollywood, hvor Oscar-uddelingen blev holdt, var han derfor ikke spor overrasket.

- Det lyder måske mærkeligt, men jeg tænkte bare "selvfølgelig", fortæller Peter Aalbæk, der ikke kan lade være med at sende en tanke til Danmark.

- Jeg synes, det var hendes tur nu, især når man tænker på, at filmen ikke blev fundet fin nok til at blive nomineret til den danske Robert-pris, og så tænkte jeg "satme, nu kan de få den på denne her måde", siger han.

Han lægger ikke skjul på, at "Hævnens" store succes også har smittet af på produktionsselskabet Zentropa, som han står bag.

- Det skrantende selskab har jo labbet lidt succes i sig, startende med Hævnens gode salgstal derhjemme, siger han og fortsætter.

- For en gangs skyld har jeg ingen grund til at pive, det går faktisk skidehamrende godt, siger Peter Aalbæk.

De rosende ord står da også i kø, når han tænker på den Oscar-succes Danmark har opnået de senere år, hvor der både har været nomineringer og statuetter at hente.

- Det er altså helt utroligt, hvad der er sket, det er helt grænseoverskridende at sådan et lille land kan profilere sig så voldsomt på filmområdet, siger han.