I det fynske folks tjeneste

Peter Kildemand efter finaleplads: Nu vil jeg på podiet

Speedwaykøreren måtte skifte cykel før finalen i Stockholm, hvor han blev nummer fire og hentede ti VM-point.

Peter Kildemand hentede lørdag aften den første danske finaleplads i årets grandprixserie i speedway. Efter en begivenhedsrig aften i sæsonens tiende grandprix i Stockholm kom danskeren i finalen, hvor han sluttede som nummer fire og sidst.

Trods sin glæde over finalepladsen ville Peter Kildemand meget gerne have været blandt de tre kørere, der kom på podiet i Friends Arena. 

Læs også Fynsk speedwaykører kalder dødt løb i dansk wildcard-kamp

- Selvfølgelig betyder det rigtig meget at nå finalen, men når man nu er i finalen, så vil man gerne på podiet.

- Det var en rigtig hård aften. Jeg væltede i min semifinale og bøjede min cykel. Den blev lavet til finalen, men da jeg skulle lave prøvestarten, var den så skæv, at jeg ikke kunne køre på den.

- Så jeg måtte op på min cykel nummer to, og jeg følte absolut ikke, at den var lige så hurtig som den første, siger Peter Kildemand.

Danskeren, der lavede ti point i sine syv starter, er samlet blot nummer 13 i VM-serien med 46 point. Han skal derfor forsøge at få et wildcard til næste års VM-serie, og her er finalepladsen i Stockholm brugbar.

Peter Kildemand vil dog gerne endnu højere op i tabellen for at imponere de folk, der tildeler wildcards til næste sæson.

- Nu skal jeg tage skridtet op og komme på podiet i Torun eller Melbourne (i sæsonens to sidste grandprixer, red.).

- Det er svært at sige, hvad de lægger mærke til. Men når man laver nogle interessante heat og er med, hvor det sker, så lægger de nok mærke til det. De kan godt lide, når der er lidt action, siger danskeren.

Sæsonens næstsidste grandprix køres 7. oktober i polske Torun.