Peter Kildemand vinder dramatisk grandprix i Horsens

Tre danskere var i semifinalen i speedway-grandprixet i Horsens, og det endte med sejr til Fjeldsteds Peter Kildemand.

Peter Kildemand sejrede i det danske speedway-grandprix i Horsens, hvor Tai Woffinden blev udelukket i finalen. Michael Jepsen Jensen blev nummer tre.

Det var årets eneste grandprix på dansk grund, og hele fem danskere var til start foran et fyldt stadion i Horsens med mere end 12.000 på lægterne.

Foruden de fire normale grandprix-kørere Nicki Pedersen, Peter Kildemand, Michael Jepsen Jensen og Niels-Kristian Iversen havde unge Mikkel Michelsen fået et wildcard.

Det blev en blandet dansk indsats til at begynde med, men det endte med semifinaledeltagelse til de tre førstnævnte danskere ovenfor, hvoraf altså Kildemand og Jepsen Jensen kørte sig i finalen.

Efter udelukkelsen af Tai Woffinden for at køre Peter Kildemand af banen i første start tog danskeren starten efterfølgende og førte fra start til slut i finalen.

I den samlede VM-stilling lagde Tai Woffinden yderligere afstand til Nicki Pedersen på andenpladsen. Forskellen er nu på 13 point mellem de to.

Grandprixet i Horsens åbnede med et brag, da Nicki Pedersen og Greg Hancock, der røg i totterne på hinanden tidligere på sæsonen, var ved startsnoren. Og den duel trak danskeren sig bedst ud af.

Nicki Pedersen snuppede heatsejren, mens Hancock blev treer, og i heat nummer to kom Peter Kildemand først over målstregen foran den førende i VM-stillingen, Tai Woffinden.

Men da Nicki Pedersen i heat seks skulle følge op på den stærke start, gik det galt. Et lille puf fra Andreas Jonsson fik Pedersens cykel til at stå lidt på tværs, danskeren røg ned og blev udelukket fra omstarten i heatet.

Revanchemuligheden kom i heat 10, hvor Pedersen skulle op mod VM-rivalen Tai Woffinden, men begge favoritter floppede. Briten fik et enkelt point, mens Nicki Pedersen igen måtten notere et rundt nul.

I heat 12 var det så Peter Kildemands tur til at blive udelukket, da Chris Harris puffede ham af cyklen, og det var efterhånden svært at bevare stor dansk optimisme i Horsens.

Michael Jepsen Jensen var den mest stabile dansker, og han kørte stille og roligt mod en semifinaleplads.

Heatsejre til Peter Kildemand og Nicki Pedersen kort efter gav fornyet tro på yderligere potentiel dansk succes, men de to var oppe imod hinanden i deres sidste heat.

Her trykkede Kildemand cyklen ind i landsmanden Pedersen, og sammen med Matej Zagar, og det endte med et voldsomt styrt for alle tre.

Denne gang lod dommeren dog alle komme med til omstart, og med en andenplads til Kildemand lige foran Pedersen, kom de begge med i semifinalen. Det samme gjorde også VM-stillingens førende, Tai Woffinden.

Dermed var der tre danskere med i semifinalerne, og her endte de alle i samme heat, hvorfor minimum én og maksimum to danskere ville booke en plads i finalen.

Det blev Kildemand og Jepsen Jensen, der tog de to pladser i finalen, mens Nicki Pedersen blev sidst og var færdig.

Han kunne i stedet se Peter Kildemand løbe med sejren.