I det fynske folks tjeneste

Pigge punkterede bil på rette vej

De nye motorvejspigge, der skal stoppe spøgelsesbilister, har punkteret fordækkene på en bil på rette vej.

02:44

De nye motorvejspigge, der skal stoppe spøgelsesbilister, har punkteret fordækkene på en bil på rette vej.

1 af 2

Åh fuck!

Sådan reagerede 25-årige Morten Sørensen, da han tirsdag morgen kørte ind på tilkørselsrampen ved rasteplads Lillebælt.

Pludselig kunne han se pigge stikke op af den snebeklædte tilkørselsrampe, men da var det for sent. Begge fordæk blev flænset op. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Jeg fik lidt af et chok, men jeg nåede da at bremse, så bagdækkene ikke blev punkteret, fortæller han.

Piggene ved Lillebælt Syd-frakørslen blev installeret tidligere på måneden som det første sted i Danmark. Formålet er at hindre spøgelsesbilister i at køre ned på motorvejen i den forkerte retning.

Og Fyn bliver ikke det eneste sted, hvor piggene kan komme op af vejbanen.

Partierne bag transportforliget har besluttet, at motorvejspiggene også skal installeres på motorvejsramper ved Sæby (i Nordjylland), Låsby (mellem Århus og Herning), Odense Syd samt ved Ringsted Øst på Sjælland.

Samtidig er der afsat en pulje på 25 millioner kroner til kampen mod spøgelsesbilister. Penge som kan gå til endnu flere motorvejspigge, hvis det viser sig, at de nu også virker.

Teknisk konsulent i Vejdirektoratet, Henrik Ludvigsen, kan ikke forstå, hvordan det nye piggeanlæg ved tilkørselsrampen på rastepladsen Lillebælt har ødelagt dækkene på en bil, der er kørt i den rigtige retning.

- Hvis biler kører i den rigtige retning, lægger piggene sig ned, hvis de har været aktiveret. Vi har aldrig oplevet, at de har "låst" sig fast og er blevet oppe. Der skal meget lidt til, at de lægger sig ned. Bare et ti-årigt barn træder på dem, vil de lægge sig ned, siger Henrik Ludvigsen til Fyens Stiftstidende.

Vejdirektoratet har nu bedt den uheldige bilist om en detaljeret redegørelse for uheldet.

Sidste år registrerede Vejdirektoratet 163 tilfælde af spøgelsesbilister på de danske veje