Piil: Det gør ondt at følge med

Det gør ondt på Jakob Piil at følge holdkammeraternes succes i Touren. Han ærgrer sig stadig over, at Bjarne Riis valgte Luke Roberts til den sidste plads.

-

Det gør ondt på Jakob Piil at følge holdkammeraternes succes i Touren. Han ærgrer sig stadig over, at Bjarne Riis valgte Luke Roberts til den sidste plads.

Team CSC har en haft en fin første uge i Tour de France, hvor først David Zabriskie og nu Jens Voigt har erobret løbets gule førertrøje. Holdets danske stjernerytter Jakob Piil blev i sidste øjeblik fravalgt til holdet, og selv om han naturligvis glæder sig over holdets succes, præger det stadig profilens humør, at han ikke er en del af det.

- Jeg har ikke fulgt så meget med. Det gør lidt ondt at se det på fjernsynet. De har jo kørt forrygende uden mig, så det er lidt kedeligt ikke at være med, når det går så godt, siger Jakob Piil, der har holdt en pause fra cyklen, siden Bjarne Riis for 14 dage siden gav ham beskeden om, at det blev Luke Roberts, der fik den sidste plads på Tour-holdet.

Nu kalder jobbet dog igen, og Piil er på vej til træningslejr i Østrig med de holdkammerater, der ikke kører Tour de France.

- Det bliver rart at komme ud igen, Jeg har været lidt nede over ikke at være med i Touren, for jeg har fokuseret meget på det. Så det var som at falde ned i et hul, da det ikke lykkedes, siger Piil.

Inden Touren var der lagt op til, at Team CSC ville køre i en lidt mere defensiv stil end tidligere og bruge kræfterne på Ivan Basso - derfor valget af Luke Robert i stedet for den aggressive Piil. I stedet har både Jens Voigt, Nicki Sørensen og Kurt Asle Arvesen forsøgt sig adskillige gange, hvilket til sidst gav Voigt den gule trøje. Det er kørsel, som passer Piil, men det får ham ikke til at undre sig over, at han selv blev fravalgt til fordel for Luke Roberts.

- De ryttere, der kan køre offensivt, har kørt offensivt, men der er bare en færre til at gøre det, og Roberts har ikke kørt, som jeg ville have gjort, siger Jakob Piil, der nu har blikket rettet mod årets sidste store rundfart.

- Jeg har ret hurtigt skullet sætte mig nye mål, og et af målene er Vuelta a Espana. Så nytter det ikke noget at køre topformen helt op nu, for så kunne jeg ikke toppe til Spanien Rundt. Så jeg skal ned og vende og så op igen, siger Jakob Piil.

/ritzau/