Pinsen lokker med varme og truer med tæt trafik og regn

Det varme vejr fortsætter i pinsen, der starter med tæt trafik over Fyn og lidt regn. Men fortvivl ikke - solen kommer frem på de sidste pinsedage.

Der skal stå solbriller, regnjakke og god tålmodighed på pakkelisten, hvis man i den forlængede pinse-weekend skal på tur i det fynske. 

Pinsen bliver nemlig fyldt med varmt vejr, sol og regn - altså en weekend med lidt af hvert, når det kommer til vejret. 

Men hvis du ligesom mange andre fynboer starter pinsen ud med en køretur til destinationen for din miniferie, så skal du forberede dig på tæt og langsom trafik.

Ifølge Vejdirektoratet er der risiko for at havne i kø fredag eftermiddag efter fyraften, når fynboerne flygter fra deres hjem ud til ferielignende destinationer ved kysterne. 

Pinsens start og slut kan byde på tæt trafik og lange køer. 
Pinsens start og slut kan byde på tæt trafik og lange køer. 
Foto: Vejdirektoratet

- Der er en del, der bruger pinsen til at køre i sommerhus og til områder med mere luft, grønt og vand. Så der er meget trafik fra Sjælland mod Jylland og i sommerhusområderne, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Grith Schmidt.

- Vi forventer, at der vil være mest trafik fredag i tidsrummet mellem klokken 14 og 19, hvor der er risiko for kødannelse og forlænget rejsetid. Det skyldes, at ferietrafikken blandes med eftermiddagsmyldretiden, siger hun.

Blandet pinsevejr

Selv om det stadig kun er maj måned, har fynboerne allerede smagt til, hvad man ofte vil kalde sommervarme. De høje temperaturer har nemlig lagt sig over Fyn, og er faktisk blevet liggende i lang tid nu. 

quote  Over alt set bliver det en fin og flot pinse med ret meget solskin. Vi begynder med skyer og enkelte regnbyger fredag og lørdag, men efterhånden bliver det tørt, og især søndag ser solrig ud

Martin Lindberg, vagthavende ved DMI

Og pinsedagene bliver ikke nogen undtagelse, når det kommer til varmt vejr. Men man skal alligevel være forberedt på, at der især fredag og lørdag er risiko for regn. 

- Over alt set bliver det en fin og flot pinse med ret meget solskin. Vi begynder med skyer og enkelte regnbyger fredag og lørdag, men efterhånden bliver det tørt, og især søndag ser solrig ud, siger vagthavende ved DMI Martin Lindberg.

- Vi får det ret varmt for maj måned med omkring 20 grader, lokalt op til 23 grader. Man skal huske at være opmærksom på den ret stærke sol, siger han.

Turen hjem fra miniferien

Selv om udrejse dagen fredag kan være fyldt med tæt trafik og lange køer, så forudser Vejdirektoratet ikke, at det samme vil være gældende, når alle skal hjem fra deres pinseferie.  

Hjemrejsetrafikken plejer nemlig at bliver fordelt jævnt over både pinsedag og 2. pinsedag, så der forventer Vejdirektoratet ikke, at bilister skal påtænke ekstra tid på vejene.

Dog kan det ændre sig, hvis vejret bliver meget solrigt søndag og mandag.

- Hvis vejret er specielt godt de sidste dage, kan det samle trafikken sidst på dagen, fordi folk vil have de sidste soltimer med, siger den vagthavende fra Vejdirektoratet.