I det fynske folks tjeneste

Planer om bilproduktion på Fyn

Fynsk bildesiger har planer om at starte bilproduktion på Fyn. Bilmærket kommer til at hedde Sondergard, opkaldt efter idemanden fynboen Ricky Søndergaard.

Ricky Søndergaards plan er at fremstille en såkaldt kit-car, og kunderne skal overvejende findes i udlandet.

Den første Sondergard, som er udviklet i hemmelighed bliver onsdag præsenteret på "Biler i Bella".
  
Sondergard er en lille to-personers sportsvogn med fritliggende forhjul og en 4-cylindret turbomotor fra Opel GT på 264 hk.

Samlingen af bilen skal foregå i Danmark - formentlig på Fyn. Også den bærende rørkonstruk-tion skal fremstilles og svejses sammen i Danmark.

Den er designet af Jesper Hermann, udviklet af et lille team på Langeland, og den er klar til den første kunde om godt et år. Det skriver bellacenter.dk.

Designer er Jesper Hermann, det har arbejdet for BMW.

- Vores mål var at lave noget, der er mindre konservativt og mere ambitiøst end kendte kit-cars. Man kan straks kende bilen som en kit-car, men vi mener, vi har trukket begrebet op på et højere niveau, fortøæller Jesper Hermann til FDM.dk.

Ricky Søndergaard stammer fra Humble på Langeland, hvor hans forældre stadig bor. Og til Fyns Amts Avis siger Ricky Søndergaard, at han håber, produktionen af den nye bil kan foregå på Langeland.

- Jeg har oplevet utrolig stor opbakning på Langeland, og jeg vil gerne
kunne give noget tilbage til området, siger Ricky Søndergaard til avisen.

Målet er en produktion på 300-500 biler årligt.