I det fynske folks tjeneste

Plejehjem har succes med ølbrygning

På Plejecenteret Havebæk i Odense hygger de ældre sig med utraditionelle sysler

01:19

- Drikke det vel, hvad fanden skulle vi ellers lave det for? Svaret lyder med et rusten grin, og understreger den gode stemning. Og det var måske også et dumt spørgsmål fra TV 2/FYN’s udsendte journalist, da han spurgte de seks ølbryggere fra Plejecenter Havebæk i Odense, hvad de dog skulle stille op med den anseelige mængde øl, de havde fået ud af deres tur på bryghus.

Ølbrygningen er en del af plejecentrets politik om at aktivere de ældre beboere, hvor de gør noget for ikke bare dem selv, men også for andre.

Derfor tog de seks mænd af sted for at brygge deres eget øl til den kommende påskefrokost. Og de skulle selv sørge for det hele fra øllets smag til kapslens farve og mærkatens design.

Finn Pedersen – der stod for lige at sætte journalisten på plads i starten af artiklen - har boet på plejecentret i syv år. Han og andre beboere på plejehjemmet sætter pris på det aktiv liv på Havebæk. Og det er også godt for arbejdsmiljøet for de ansatte.

- Det er de fedeste arbejdsdage for os andre, at se vores borgere og møde dem uden for plejecenteret. Det giver rigtig meget til os alle sammen, siger Sarah Rasch, der er social- og sundhedsassistent på Havebæk.