I det fynske folks tjeneste

Plejehjemsbeboer død efter forbrændinger

En 77-årig dement kvinde døde onsdag aften, efter at hun tidligere på dagen var blevet voldsomt forbrændt ved en brand på plejehjemmet Solgården i Bogense.

-

En 77-årig dement kvinde døde onsdag aften, efter at hun tidligere på dagen var blevet voldsomt forbrændt ved en brand på plejehjemmet Solgården i Bogense.

Den 77-årige kvinde var lam i den ene side og sad i kørestol. Hun var hun placeret foran et fjernsyn med et rullebord med en tændt juledekoration i nærheden. Uvist hvordan væltede juledekorationen ned i skødet på kvinden, hvor den antændte en pude, som hun plejede at hvile armen på.

Da alarmen gik, kom tre fra personalet hende til undsætning og fik kastet et slukningstæppe over hende og trak hende ud under bruseren. Herefter blev hun kørt til Middelfart Sygehus og efterfølgende blev kvinden overført til Odense Universitetshospital.

På sygehuset kunne personalet konstatere at kvinden var forbrændt på 40 procent af kroppen, og torsdag aften døde hun af sine kvæstelser. Personalet, der slukkede branden, blev indlagt til observation for røgforgiftning, men blev hurtigt udskrevet igen.

I følge dagbladet BT er familiens pårørende chokeret over ulykken.

- Jeg vil ikke give nogle personer skylden, men Solgården har et ansvar her. Man sætter da ikke en gammel halvsenil, lam dame uden sprog ind og ser fjernsyn med en juledekoration med ild i og et ugeblad og så bare går sin vej Det skal have konsekvenser det her. Det må ikke bare kunne ske, siger et familiemedlem, der ikke ønsker sit navn frem, til avisen.