Pludselig var landstræneren på scenen på fynsk festival

Herrelandsholdets træner var lørdag på scenen til NU Festival, der bliver arrangeret af Lars Høgh og Michael Falch.

Det skorter ikke på store danske navne på Lundsgaard Gods i den her weekend, hvor NU Festivalen bliver afholdt på godset ved Kerteminde, og blandt andre Poul Krebs og Sebastian har optrådt.

Men lørdag eftermiddag kom en gæst, som publikum ikke har kunnet læse om i programmet. 

Som overraskelsesgæst var der nemlig blevet plads til fodboldlandstræner Kasper Hjulmand.

- Det er skønt at være her. Jeg var her også hele dagen i går, og her er en dejlig stemning. Det er et godt formål og superhyggeligt, så det er rart at være her, sagde han til TV 2 Fyn, inden han gik på scenen.

Overskuddet fra festivalen, der er arrangeret af den tidligere landsholdmålmand Lars Høgh og musikeren Michael Falch, går til kræftforskning. 

Rart med en krammer

Lars Høgh og Kasper Hjulmand er til hverdag kollegaer, da Lars Høgh arbejder som målmandstræner for landsholdet, men på grund af tilbagefald i sin kræftsygdom har han måttet melde afbud til de seneste kvalifikationskampe.

- Det var rart at komme herover og give ham en krammer og at kunne se ham et par dage, siger landstræneren, der har sørget for at skære halvanden dag ud af et travlt program for at kunne deltage i festivalen.

- At være her og støtte Lars betyder meget for mig og min kone. Vi er bare glade for at kunne have nogle hyggelige og sjove timer, og selvfølgelig støtter vi Lars, alt hvad vi kan.


Efter landsholdet 5-0 sejr over Israel tirsdag valgte Kasper Hjulmand at dedikere sejren til Lars Høgh på det efterfølgende pressemøde. Også fansene havde Lars Høgh i tankerne og havde medbragt et stort banner med den fynske OB-legendes navn skrevet på. 

En snak om fodbold

NU Festivalen kombinerer musik med talks, og landstræneren var inviteret til at give en talk, der naturligt nok handlede om fodbold. Men ikke kun fodbold.

- Jeg går på scenen og prøver at fortælle lidt om, hvad fodbold, musik og kunst har til fælles, sagde han til TV 2 Fyn, inden han gik på scenen.  

Festivalen begyndte fredag og slutter lørdag aften, hvor Michael Falch er sidste optrædende.