Plus Forsikring var helt uden kontrol i fem år

Finanstilsynet har siden 1998 systematisk skruet ned på kontrolbesøgene i den danske finanssektor. Da tilsynet i september dukkede op i Plus Forsikrings lokaler i Odense, var det første gang i mindst fem år.

Finanstilsynet kom først, da de røde lamper blinkede

Finanstilsynet har siden 1998 systematisk skruet ned på kontrolbesøgene i den danske finanssektor.

Da de røde lamper i 2001 begyndte at blinke i fynske Plus Forsikring, fordi selskabet var langt inde i sit skæbnesvangre vokseværk, undlod tilsynet at bruge mere end 25 procent af de penge, der var afsat til kontrol og besøg i forsikringsselskaber og banker. Og da tilsynet i september dukkede op i Plus Forsikrings lokaler i Odense, var det første gang i mindst fem år. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

I 2001 var der på Finansloven afsat 11,9 millioner kroner til besøg i virksomheder. Finanstilsynet brugte kun 8,7 millioner kroner. Næsten hele det sparede beløb blev i stedet brugt til internationalt arbejde, fremgår det af Finanstilsynets regnskaber.

Den prioritering af ressourcerne bliver et centralt spørgsmål, når økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen den 21. november skal i samråd i Folketinget om Plus Forsikrings konkurs.

/ritzau/