I det fynske folks tjeneste

Pokemon-jægere giver politiet ekstra arbejde

Fyns Politi har flere gange modtaget anmeldelser om personer, som opfører sig mistænkeligt, men som viste sig at være Pokemon-jægere i aktion.

03:24

1 af 2

En vægter kontaktede politiet klokken 22.00 søndag aften, fordi to personer opførte sig mærkeligt på Havnegade og Malmøgade i Odense. Vægteren mente, der kunne være tale om indbrudstyve.

Men da politiet nåede frem viste det sig, at de to var på jagt efter Pokemons.

Klokken 01.30 kom der melding om nogle personer i en varebil opførte sig mistænkeligt. Også det viste sig at være Pokemon-jægere.

I weekenden ringede en borger ind, fordi der luskede en pokemonjæger rundt på en anden persons grund i Odense.

- Man kan selvfølgelig grine lidt af det, men det giver os altså noget ekstra arbejde, siger vagtchef hos Fyns Politi, Lars Thede.

Han understreger dog, at man ikke skal afholde sig fra at anmelde, hvis man ser noget mistænkeligt.

- Hellere anmelde en gang for meget end en for lidt, siger han.

 Jagten på de små monstre medfører anmeldelser og igangsatte alarmer over det meste af landet.

Det er blevet populært at fange pokemonner med sin telefon. Faktisk er det så populært, at folk er villige til at bryde loven for at fange de små figurer.

App'en Pokemon GO er netop kommet til Danmark. Den giver spillerne mulighed for at gå rundt i den virkelige verden og fange og træne de små monstre.

App'en bruger telefonens gps og lægger et ekstra filter over skærmbilledet, så det ser ud som om, at pokemonnerne går rundt i gadebilledet.

Men hvad gør man, hvis der står en sjælden pokemon i en anden persons have? Tilsyneladende frister det mange danskere, der sætter pokemon over privat ejendomsret.

- Vi har weekenden over haft flere anmeldelser, hvor pokemonjægere for eksempel går ind i andres haver. Folk tror, at de er ved at blive udsat for indbrud, siger Thomas Christensen, der er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

Søndag aften satte nogle pokemonjægere alarmen i gang på en skole i Hvidovre.

- Budskabet er, at man jo altså ikke kan gå ind hvor som helst, bare fordi der er en pokemon, siger vagtchefen.

 Også i København har de lagt mærke til fænomenet.

- Vi fik blandt andet en besked fra den amerikanske ambassade. De kunne ikke forstå, at der var folk, som gik mistænkeligt rundt ude foran, siger vagtchef Michael Andersen ved Københavns Politi.

Hos Nordsjællands Politi har man fået et par anmeldelser, fordi personer foretager uhensigtsmæssige standsninger i trafikken, hvis der dukker en sjælden pokemon op, mens de kører bil.

Tidligere på ugen bad Danmarks Tekniske Universitet folk om ikke at bryde ind på en byggeplads, fordi der lå et såkaldt pokegym - et sted, hvor man kan træne sin pokemon.

Spillet Pokemon GO har taget verden med storm.

Således steg aktierne i den japanske spilgigant Nintendo med 7,5 milliarder dollar i dagene efter udgivelsen. App'en er allerede downloadet på flere mobiltelefoner end både det sociale medie Twitter og dating-appen Tinder.