I det fynske folks tjeneste

Polakker skal dele avisen ud

Fremover skal morgenavisen leveres af et polsk avisbud. Manglen på avisbude er nu så stor, at Fyens Stiftstidende har planer om at ansætte østeuropæisk arbejdskraft - for danskerne gider ikke dele aviser ud.

17-årige Uffe Larsen er avisbud. Nu får han snart østeuropæiske kolleger.

Manglen på avisbude er stor.

1 af 2

Sindssygt at stå op så tidligt

Manglen på avisbude er nu så stor, at Fyens Stiftstidende vil rekruttere østeuropæisk arbejdskraft.

- Vi står i en meget vanskelig situation. Vi mangler hver dag omkring 100 bude, fortæller Jan Erik Olsen, der er direktør i Fyens Stiftstidende Distribution A/S.

Årsagen til manglen skyldes blandt andet det økonomiske opsving, som gør, at flere bare tager et pauselån fremfor ekstraarbejde, men også arbejdstiderne er meget lidt attraktive. Det fortæller 17-årige Uffe Larsen, der har været avisbud i fire år.

- Mine venner siger, at jeg er sindssyg. De mener, at man skal sove længe om morgen og ikke stå op klokken lort for at gå med aviser, men jeg kan lide det. Og så er der gode penge i det, fortæller Uffe Larsen, som tjener 800 kroner om måneden.

Gratisaviser forværrer manglen

De kommende husstandsomdelte gratisaviser vil gøre manglen på bude endnu mere udtalt, forventer branchen. Derfor kan det også her komme på tale at importere arbejdskraft fra øst til at uddele de aviser.