I det fynske folks tjeneste

Politi finder nye beviser i dobbeltdrabssag

Ransagninger har ført til fund af flere genstande, der vil indgå som bevismateriale i sag om dobbeltdrab.

Efter at Fyns Politi torsdag eftermiddag anholdt en 37-årig mand og sigtede ham for drabene på ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen, er der dukket flere interessante genstande op.

Genstande, som efter alt at dømme bestyrker mistanken om, at politiet har fat i den mand, der den 13. april klokken 19.45 affyrede flere byger af skud fra et automatvåben mod ægteparret og dræbte dem.

- Vi har haft travlt siden anholdelsen. Blandt andet har vi ransaget fem-seks steder og fundet en del genstande, som vil indgå bevismateriale mod ham, når der senere i dag er grundlovsforhør, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til Ritzau.

Ud over den 37-åriges bopæl er der blevet ransaget flere adresser i kolonihaveforeningen Roerskov i Odense, som den sigtede har adgang til.

Ifølge Henrik Justesen har politiet haft mistanke til den anholdte et stykke tid. Og i de seneste dage har efterforskerne modtaget flere henvendelser efter offentliggørelsen af billeder fra videoovervågning.

- Jeg kan ikke med sikkerhed sige, om den anholdte er den mand, vi kan se på videoen. Man kan ikke se hans ansigt, men han passer på signalementet.

- Og han svarer også til et andet signalement af en person, som er blevet set ved judoklubben, siger Henrik Justesen.

Netop judoklubben er interessant i sagen. Det var her, at en elev fandt den dræbte Bjarne Johansens pung to uger efter drabet. Pungen blev fundet på et tag, og muligvis er det gerningsmanden, som har smidt den der.

- Det er ikke kun videoen, der gør, at vi sigter ham, det er en kombination af flere ting, fortæller Henrik Justesen, som ikke vil gå i detaljer med sagen af hensyn til den videre efterforskning.