Politi: Flere røverier op mod jul

På blot få måneder har et tocifret antal fynske dagligvarebutikker været udsat for røveri, og med blot få timers mellemrum blev der søndag eftermiddag begået røveri i yderligere tre. Politiet peger på flere mulige årsager.

En mand begik søndag eftermiddag røveri mod en Fakta i Odense. Butikken er pengeløs, og røveren stak i stedet af med cigaretter og spiritus.

Godt en time efter røveriet mod Fakta i Vindegade gik det ud over Netto på Skibhusvej. Her slap røveren af sted med et pengebeløb. Politiet er overbevist om, at gerningsmanden til de to røverier er den samme.

Søndag aften gik det så ud over en Fakta i Kerteminde. Her slap to helt unge røvere af sted med et ukendt beløb.

Den seneste måneds tid er der begået yderligere otte knivrøverier i Odense. Fire af dem er opklaret.

Vagtchefen fra Fyns Politi, Kim Munksgaard, peger på flere mulige årsager til det høje antal røverier i supermarkederne:

- Dels ser vi typisk flere røverier op mod jul, og dels er der noget, der tyder på, at røverierne har flyttet sig lidt, siger vagtchefen.

De 11 røverier er begået overvejende i discountsupermarkeder.

- Og det kan skyldes, at bankerne er begyndt at sikre sig bedre, og så er der blevet flere pengeløse dagligvarebutikker, så røverne har rettet trykket mod den slags butikker, der endnu ikke har sikret sig som de andre, siger Kim Muinksgaard.

Røverne fra søndagens tre røverier er ikke fundet.