Politi: Folk skal ikke være bekymret

Tirsdag aften har Rigspolitiet besluttet at øge beredskabet i kølvandet på fredagens angreb i Paris. Folk skal ikke være bekymret - men ser man noget mystisk - så skal man fortælle om det.

Politiet landet over øger beredskabet som følge af terrorangrebet i Paris. Det meddelte Rigspolitiet her til morgen.

For Fyns Politi betyder det flere stabsfolk på vagt og øget aktivitet omkring politistationerne. Samtidig beder poltiet borgerne rapportere om mistænkelige hændelser.

- De skal ikke bekymre sig. Vi skal nok lave vores arbejde, og så er vi klar, hvis noget galt skulle ske. Selvfølgelig skal man være opmærksom: Er der et eller andet, der er mystisk, så skal man jo fortælle det, siger tillidsmand ved Fyns Politi, Steffen Daugaard til TV 2/Fyn. 

Det er det interne beredskabsniveau, der nu har fået et tak opad.

Politiet landet over er dermed sat i såkaldt "markant forhøjet beredskab".

Forøgelsen af beredskabsniveauet sker som følge af den nuværende uafklarede situation i en række europæiske lande, forklarer Rigspolitiet

Men samtidig slår Rigspolitiet fast, at Politiets Efterretnings Tjeneste ikke har ændret vurderingen af terrortruslen mod Danmark, man at den fortsat vurderes som alvorlig. 

 

Her er et overblik over de forskellige trin:
* Dagligt beredskab: Det laveste beredskabsniveau.
* Let forhøjet beredskab: Udvalgte personer gennemgår aktuelle planer. Relevante myndigheder udveksler opdaterede planer, og planlagte reaktioner gennemgås.
* Forhøjet beredskab: Ledelsen i alle relevante myndigheder og nøglefunktioner informeres om den aktuelle situation. Der etableres chefvagt (eventuelt på tilkald) og øvrige planlagte vagtordninger.
* Markant forhøjet beredskab: Ledelse og nøglepersoner i relevante myndigheder indkaldes og iværksætter foranstaltninger, der kan afværge eller begrænse omfanget af skader som følge af den aktuelle situation. Der indkaldes de fornødne indsatsstyrker.
* Fuldt etableret beredskab: Samtlige foranstaltninger, der kan afværge eller begrænse omfanget af skader som følge af den aktuelle situation iværksættes.
Kilde: Beredskabsplan Norddjurs Kommune jf. National beredskabsplan