I det fynske folks tjeneste

Politi forlænger visitationszone i Odense

Fyns Politi har besluttet at forlænge visitationszonen i Odense med 4 uger, så den gælder frem til 7. maj.

Fyns Politi har besluttet at forlænge visitationszonen i Odense med 4 uger, så den gælder frem til 7. maj.

Siden visitationszonen blev genindført 12. marts 2010 har Fyns Politi gennemført en række visitationer, der har medført sigtelser for overtrædelse af straffeloven og våbenloven, herunder for besiddelse af skarpladte skydevåben.

- Efterforskningen af den verserende konflikt mellem medlemmer af på den ene side Hells Angels og AK 81 og på den anden side forskellige grupperinger af kriminelle med anden etnisk baggrund end dansk, herunder også efterforskningen af drabet på værtshuset Havhesten har bestyrket opfattelsen af, at situationen fortsat må vurderes som spændt, vurderer vicepolitidirektør Arne Gram.

Uændre zone

Den geografiske udstrækning af visitationszonen er ikke ændret. Zonen omfatter det meste af Odense.

- Det har også indgået i min vurdering, at der i perioden efter 12. marts 2010 har været flere episoder, hvor personer fra begge sider af konflikten har jagtet hinanden i biler eller har været i slagsmål i byen, skriver vicepolitidirektør Arne Gram som begrundelse.

Arne Gram beskriver også, at der været episoder, hvor personer med anden etnisk herkomst end dansk har standset tilfældige biler. Føreren og passagerer er blevet udspurgt, om de har relationer til konflikten.