Politi fra hele Fyn klar til demonstrationer

Betjente fra hele Fyn kaldt til Odense for at hjælpe med at opretholde ro og orden i byen under en antifascistisk demonstration. 

-

Betjente fra hele Fyn er lørdag kaldt til Odense for at hjælpe Odense Politi med at opretholde ro og orden i byen. Politiet frygter, at antifascister og højreekstremister tørner sammen, når Dansk Folkeparti holder årsmøde i Odense.


Mandskab fra hele Fyn er klar, hvis der bliver ballade ved demonstrationerne

En forening der kalder sig \"Odense mod racisme\" har anmeldt en demonstration i Kongens Have i Odense lørdag kl. 12.

De forrige år har samme gruppering demonstreret mod Dansk Folkepartis Ungdom, men de har nu rykket deres møder til Fredericia.

I år har antifascisterne derfor valgt at demonstrere mod Dansk folkeparti, der i weekenden holder årsmøde i Odense Congres Center.

Demonstranterne har bebudet, at protesten vil blive fredelig, og demonstrationsruten går kun gennem midtbyen. Politiet tager dog ingen chancer og har indkaldt forstærkning fra hele Fyn.

- Det er samme dag som vi holder CopCup-arrangementet på Dyrskuepladsen, og vi har derfor været nød til at indkalde assistance fra andre politikredse, siger Ebbe Kroggaard fra Odense Politi.

Link
Læs mere om antifacisternes demonstration her

Ifølge Odense Politi har højreekstremister og folk med tilknytning til foreningen \"Dansk Front\" meddelt, at også de vil møde op i Odense og tage kampen op mod de odenseanske antifascister. Politiet har dog ikke modtaget en anmeldelse om en demonstration.

- Vi har nok betjente på gaden i morgen til at forhindre de to grupper i at komme i konfrontation med hinanden. Jeg vil ikke sige hvor mange mand vi har klar, men vi mener at vi er velforberedte på eventuel ballade, siger Ebbe Kroggaard.

Politiet forventer at et par hundrede demonstranter vil dukke op i Kongens Have.