I det fynske folks tjeneste

Politi frigiver billeder og lyd fra groft røveri

Middelfart Politi offentliggør nu video og lyd fra et usædvanlig groft bankrøveri i Gelsted i mandags. Røveren kommanderede med og truede personalet i næsten fem minutter før  han forsvandt med et større kontantbeløb.

-


Middelfart Politi offentliggør nu video og lyd fra et usædvanlig groft bankrøveri i Gelsted i mandags. Røveren kommanderede med og truede personalet i næsten fem minutter før  han forsvandt med et større kontantbeløb.

Røveriet fandt sted mandag formiddag i BG-Banks afdeling i Gelsted på Vestfyn. En maskeret mand kom ind i banken og truede personalet med en pistol.

De fleste bankrøverier tager højest et minut, men denne røver tog sig særdeles god tid. I fire et halvt minut hundsede han rundt med personalet, mens han gentagne gange truede med at slå dem ihjel.

Signalement

Mand, ca. 180 cm høj
Slank til tynd af bygning

Han var iført:  
lyseblå cowboybukser
grøn jakke
lysegrå t-shirt
sort åben styrthjelm
Grå elefanthue med små selvklippede
huller til øjenene
hvide adidas sko med blå striber,
der går ned til sålen

Personalet blev blandt andet kommanderet ud i baglokalet, hvor en kvindelig bankassistent blev tvunget til at fylde en taske med penge. Den kvindelige medarbejder fik aktiveret alarmen og videoovervågningen, selvom røveren truede med at slå hende ihjel, hvis hun gjorde det.

På båndet kan man blandt andet høre, hvordan røveren flere gange kalder personalet for \"so\" og \"smatso\", mens han truer med at slå hende ihjel.

- Det er meget usædvanligt at en røver er så lang tid i banken, og jeg vil betegne det som et særdeles groft røveri, siger kriminalassistent Ulrik Knudsen fra Middelfart Politi.


Da røveren flygtede, så et vidne en farvepatron eksplodere i tasken med penge, men politiet har ingen spor af røde penge efter røveriet.

Politiet håber, at nogle kan genkende personen på billederne eller genkende mandens stemme.

- Hvis man kender manden i forvejen, så vil man kunne genkende ham ud fra det her materiale, og vi håber at vi kan få hjælp fra offentligheden til at opklare denne grove forbrydelse, siger Ulrik Knudsen.

BG-Bank ønsker ikke at offentlige størrelsen på røverens udbytte.