Politi frygter at ulovligt fyrværkeri er solgt

Selv om politiet i løbet af ugen har beslaglagt store mængder ulovligt fyrværkeri, så frygter de, at der allerede er store mængder ude blandt befolkningen.

Der har i løbet af ugen været flere ransagninger efter efterforskning fra Københavns og Fyns Politi. Det førte torsdag til anholdelser af tre brødre, der fredag blev varetægtsfængslet frem til 11. januar.

Natten mellem mandag og tirsdag og igen onsdag foretog de to politikredse en ransagning på en ejendom i Krogsbølle ved Otterup. Og torsdag blev en ejendom i Tureby syd for Herfølge ransaget.

Politiet har beslaglagt over 200.000 stykker ulovligt fyrværkeri de to steder, men politiet frygter, at en del allerede er solgt og er i omløb.

- Vi har taget rigtigt meget, men der kan sagtens noget, der er kørt derfra, siger vicepolitiinspektør fra Københavns Politi, Claus Birkelyng.

Han råder folk, der har noget af det ulovlige fyrværkeri, til at kontakte politiet.

Gode råd mod ulovligt fyrværkeri

Sikkerhedsstyrelsen her lanceret hjemmesiden ulovligtkrudt.dk, hvor der er råd til, hvordan du kan undgå at blive ramt af fyrværkeriulykker:

  1. Tjek selv om dit fyrværkeri er lovligt. Det er ret nemt. Fyrværkeri skal nemlig have et SIK-nummer eller være CE-mærket for at være lovligt.
  2. Fyrværkeri må kun skydes af 6 dage om året - fra den 27. december til og med den 1. januar.
  3. Du må købe fyrværkeri fra den 15. december til den 31. december.
  4. Du må ikke købe fyrværkeri i udlandet og tage det med over grænsen til Danmark, heller ikke fyrværkeri købt på nettet. Så huskereglen er ret enkel: Alt fyrværkeri købt i udlandet er ulovligt.
  5. På lovligt fyrværkeri skal der være en dansk brugsanvisning, som blandt andet angiver den afstand, du skal holde til fyrværkeriet.

Tjek mere på ulovligtkrudt.dk