I det fynske folks tjeneste

Politi genoptager våbensag mod Bendtsen

Fyns Politi genoptager sagen mod Bendt Bendtsen efter anklager om, at han 80 gange kørte med jagtvåben i bilen.

Fyns Politi genoptager sagen mod Bendt Bendtsen efter anklager om, at han 80 gange kørte med jagtvåben i bilen.

Avisen B.T. skriver lørdag, at Fyns Politi er blevet pålagt at efterforske Bendt Bendtsen i op mod 80 nye sager for overtrædelser af våbenloven, mens han var økonomi- og erhvervsminister.

Sagerne kommer oven i den sag, hvor Bendt Bendtsen har fået en bøde på 4.000 kr. for at lade en ministerchauffør uden våbentilladelse hente et af ministerens jagtgeværer på Fyn.

Fyns Politi er pålagt at genoptage sagen

Det er statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland, Jan
Reckendorff, der har pålagt Fyns Politi at genoptage våbensagen
mod Bendt Bendtsen.

- Vi er blev bedt om at foretage yderligere efterforskning i sagen. Vi skal derfor afhøre den tidligere ministerchauffør. Han må nødvendigvis gøres bekendt med, at han risikerer at udsætte sig selv for straf. Vi skal undersøge, om der er basis for yderligere sager mod chaufførerne og Bendt Bendtsen, siger politiadvokat Klaus Holten Kristensen fra Fyns Politi til B,T.

Politifolk inhabile

Bendt Bendtsen arbejdede selv hos Fyns Politi fra 1984, til
han blev minister i 2001. Derfor har flere betjente på stationen erklæret sig inhabile, da sagen i sin tid skulle efterforskes.

Bendt Bendtsen har e brugt ministerbilen til at transportere sine skydevåben. Når jagtriflerne ikke var i bagagerummet, lå de i ulåste skabe på ministerkontoret eller i Bendt Bendtsens daværende lejlighed på Søndre Fasanvej i København. Begge dele er overtrædelser af våbenloven.

Kan give fængsel

Strafferammen for brud på våbenloven er på op til to års fængsel - senest blev loven strammet i 2008. Her blev der indført en minimumsstraf på syv dages fængsel.

Det var denne minimumsstraf, der fik Fyns Politi til at kræve 19-årige Haris Cechic i fængsel for at have to hobbyknive i bilen.

Bendt Bendtsen har ikke ønsket at kommentere sagen overfor B.T.