I det fynske folks tjeneste

Politi laver fartrazzia på landets skoleveje

Der køres for stærkt på mange skoleveje. Derfor sætter politiet i denne uge ind med landsdækkende kontrol på landets skoleveje.

Foto: Ole Holbech

Fra mandag og ugen ud vil politiet gennemføre færdselskontrol på landets skoleveje. Det skal gøre vejene mere sikre og være med til at forebygge, at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole.

Og der køres for stærkt på mange skoleveje. Da politiet i august kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev 6.202 bilister sigtet for at køre for stærkt.

- Der er for høj fart involveret i mange trafikulykker. Netop nu, hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontrollerne på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Også kontrol af sikkerhedssele og cyklister

Politiet bruger anledningen til også at tjekke om børnene har sikkerhedssele på i bilerne, og der vil også være fokus på cyklende skolebørn: om de overholder færdselsreglerne,  om  taler i håndholdt mobil, mens de cykler, og om de har husket cykellygterne.

Politiets kontrol kommer samtidig med, at Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemfører kampagnen 'Teenager i trafikken'. Kampagnen har fokus på, at over ti gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.