Politi lukker sag om barnelig

Politiet lukker nu sagen om babyliget fra Odense Å.

Det er ikke lykkedes Politiet at finde moderen til den lille dreng på trods af adskillige henvendelser i sagen. Det oplyser DR Fyn.

- Vi er nået til det punkt, hvor vi ikke kan komme længere i efterforskningen. Derfor henlægger vi sagen. Det er ikke det samme at den er glemt, for sådan en sag glemmer man aldrig. Kommer der brugbare tip senere, så ser vi selvfølgelig på det igen, siger drabschef Henrik Justesen til DR Fyn.

50 henvendelser i sagen

Babyliget blev fundet d. 12. juni sidste år, og siden da har Politiet fået mere end 50 henvendelser om kvinder, der kunne have været gravide, uden at man efterfølgende har set et barn.

I alt 21 kvinder er blevet DNA-testet, men ingen af dem har været moderen til barnet. Efterforskningen har været vanskelig. Liget af drengen var i så dårlig stand, at DNA-profilen var svær at lave. Men til sidst lykkedes det retsmedicinerne, og de kunne fastslå, at barnet havde været død ved fødslen.

Da Politiet nu har besluttet at henligge sagen, vil den lille dreng blive bisat i al stilhed efter aftale med Odense Kommune. Han skal han bisættes, kremeres og anbringes i et urnegravsted - formentlig i de ukendtes grav.