Politi opgiver sag om skud mod betjente

Der bliver ingen sag om det skyderi, der bragte to fynske politifolk i livsfare. Betjentene følte, at projektilerne fløj tæt forbi dem. Sagen er nu opgivet.

Det bliver formentligt aldrig opklaret, hvem der affyrede den serie skud, der nær havde ramt to politifolk i Vollsmose.

Hos Fyns Politi har man nu opgivet at komme videre med sagen mod den eneste mistænkte.

- Jeg kan bekræfte, at der er sket påtaleopgivelse på grund af bevisets stilling, siger anklager Jakob Beyer.

Det var i august, at temperamentet kogte over i den hårdt plagede bydel. Der havde været uro hele aftenen. Føreren af en BMW stak af fra politiet, men kørte galt ud for bebyggelsen Bøgeparken, og det endte med, at der blev kastet med sten og flasker efter politiet.

Den onde stemning eskalerede, da der blev stukket ild til flere biler og ved 23-tiden var det så, at to betjente oplevede, at der blev affyret otte-ti skud mod dem. De har forklaret, at de kunne se mundingsglimtet fra et våben, og at de følte projektilerne flyve tæt forbi.

En 35-årig mand blev kort efter anholdt og fængslet. Men da sagen har kørt for lukkede døre, er det ikke sluppet ud, hvad der fik efterforskerne til at kaste deres mistanke på manden. Men da sagen nu bliver opgivet ud fra bevisets stilling, kan man konkludere, at det ikke er lykkedes at finde et våben eller andet, der kan knytte den mistænkte til skyderiet.

Skyderiet medførte et ramaskrig fra Christiansborg. "Fra nu af vil der være en skånselsløs jagt på de mennesker, der angreb politiet. De får ikke et øjebliks fred. Og politiet skal nok få fingre i dem", lød det selvsikkert fra den konservative justitsminister Brian Mikkelsen.