Politi opklarer tre indbrud i ét hug

Et indbrud i Odense udviklede sig til et røveri. En er anholdt i sagen og forbindes med to andre sager.

I løbet af tirsdagen forventer Fyns Politi at fremstille en mand i grundlovsforhør i en sag om en række indbrud. Et af indbruddene udviklede sig til et røveri.

Manden blev anholdt mandag aften, efter at en vaks borger havde noteret registreringsnummeret på bilen, da der blev begået et indbrud på Fjellebrovænget i Odense M.

- Det er naboen, som ser, at der er indbrud hos en familie, der er på ferie. Den ene indbrudstyv er i færd med at bære en fladskærm ud til en Peugeot, men naboen får det vristet fra ham, fortæller vagtchef Hans Frederiksen til Ritzau.

En Peugeot magen til blev mandag morgen set i forbindelse med et andet indbrud i Klokkens Kvarter i Odense SØ.

Her blev en mand vækket klokken 06.53, da døren til hans soveværelse blev åbnet.

- Det viste sig at være tre uindbudte gæster, som var brudt ind i huset. De flygtede, da de blev opdaget, fortæller vagtchef Hans Frederiksen.

Beboeren jagtede tyveknægtene ud på gaden og så, at de flygtede i en Peugeot. Med sig fik tyvene en computer, en mobiltelefon og noget spiritus.

- Inden de kører fra stedet, kaster de en flaske spiritus mod beboeren, så han må værge for sit ansigt, og han får en flænge i underarmen, fortæller Hans Frederiksen.

Tyvenes brug af vold for at sikre deres udbytte gør, at sagen nu behandles som røveri, hvilket straffes hårdere end almindeligt indbrudstyveri.

Men tyvene havde angiveligt mere på samvittigheden. For da politiet mandag aften fandt frem til den formodede gerningsbil, dukkede der tyvekoster op fra et tredje indbrud på Rylevej i Odense C.

Blandt kosterne var en bærbar computer, og mens politiet stod ved Peugeoten, henvendte en mand sig og hævdede, at bilen og computeren tilhørte ham.

- Når vi åbnede computeren, kunne vi jo se, at det ikke stemte, så han blev anholdt klokken 20.28 og vil forventeligt blive fremstillet i grundlovsforhør, fortæller vagtchef Hans Frederiksen.