Politi reddede ældre kvinde ud af brændende hus

To kriminalbetjente på vej hjem fra Nordfyn reddede fredag formiddag en ældre kvinde ud af et brændende hus i Særslev. Det stråtækte hus nedbrændte totalt.

-

 


Huset stod ikke til at redde

To kriminalbetjente på vej hjem fra Nordfyn reddede fredag formiddag en ældre kvinde ud af et brændende hus i Særslev. Det stråtækte hus nedbrændte totalt.

De to betjente var på vej tilbage til politigården i Odense, da de kørte forbi huset på Vestergade 66. En af betjentene opdagede, at der kom en smule røg fra taget. Patruljevognen stoppede, og de opdagede at der store flammer i køkken, emhætte og stråtag. Inde i huset gik en ældre kvinde og forsøgte desperat at slukke flammerne med en lille vandkande.

Betjentene fik lynhurtigt kvinden ud af det brændende hus, og brandvæsnet blev tilkaldt.

Da brandvæsnet omkring klokken 11 ankom til Særslev var huset omspændt af flammer. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol med ilden, men huset stod ikke til at redde. Huset er nærmest totalt nedbrændt. Kun nogle enkelte vægge står stadig oprejst.

Vestergade blev delvist afspærret under slukningsarbejdet. Fredag eftermiddag er brandvæsnet i gang med efterslukningen.

Glemte en kylling

I følge indsatslederen skyldes branden, at kvinden havde glemt en kylling, der stegte på komfuret.

- Brandårsagen er madlavning. Der er glemt en kylling på komfuret, og det gjorde at der kom flammer der fik fat i emhætten, og herfra bredte de sig til stråtaget. Og når de først får fat i et stråtag, så kan vi ikke gøre meget,  siger indsatsleder Sigurd Jørgensen

Kvinden slap uskadt fra branden.