Politichef gik ikke i protest

Fynsk politichef afviser, at han gik i protest. Årsagen angiver han som personlige årsager.

Efter to år som chefpolitiinspektør forlod Michael Flemming Rasmussen torsdag Fyns Politi. Men i en presse-meddelelse afviser han, at han gik i protest.

Michael Flemming Rasmussens afgang kom som en overraskelse, og opsigelsen kommer netop, mens arbejdet med politireformen trækker tænder ud. Og han erkender, at det har være hårdt.

- Da jeg for ca. to år siden startede som chefpolitiinspektør her på Fyn, var det med en åremålskontrakt på seks år i bagagen. Siden da har tingene udviklet sig en hel del, og ingen kan være i tvivl om, at de seneste to år har tæret på kræfterne hos både ledere og ansatte ved Fyns Politi, skriver Michael Flemming Rasmussen i den orientering, som Rigspolitiet har udsendt fredag middag.

Og videre uddyber han baggrudne for sin fratræden:

- Da jeg - af personlige årsager - har valgt at blive boende på Sjælland, og da udfordringerne til ledelsen af Fyns Politi øges dag for dag, har jeg i den seneste tid overvejet min situation. Konklusionen på mine overvejelser er blevet, at jeg i dag har bedt Rigspolitiet om at blive frigjort fra min åremålskontrakt. Jeg fratræder herefter min stilling som chefpolitiinspektør ved Fyns politi med øjeblikkelig virkning, skriver Michael Flemming Rasmussen.

Michael Flemming Rasmussen tiltræder istedet et job som politiinspektør i Rigspolitiet.

Michael Flemming Rasmussen var inden udnævnelsen til topposten
ved Fyns Politi chef for ordenspolitiet på Frederiksberg.