Politiet advarer om serie-tricktyveri på Fyn

Fyns Politi advarer om to tricktyve, der har været på spil i Morud og muligvis Vissenbjerg.

To unge mænd rejser i øjeblikket rundt på Fyn og snyder ældre borgere for smykker og kontanter. Det er teorien hos Fyn Politi efter, at man har fået fem anmeldelser i løbet af søndag eftermiddag fra Morud.

Efterforskningen på gerningsstederne og signalementerne på de to mænd, der har begået de fem tricktyverier, har ifølge Fyns Politi mange fællestræk med to mænd, der har begået et hjemmerøveri i Vissenbjerg tidligere søndag.

Her ringede de på hos en ældre dame - angiveligt for at sælge hende nogle billeder. Damen forklarede dem, at hun ikke var interesseret. Herefter greb den ene hendes hænder og holdt kvinden fast, mens hans medgerningsmand tog en guldkæde, som offeret bar om sin hals.

Mændenes signalement lyder på lyst og kort hår, og de taler angiveligt gebrokkent engelsk. Begge beskrives som omkring 180 centimeter høje og i mørke cowboybukser. Den ene er spinkel, mens den anden er kraftig.

De to mænd forsøger at afsætte billeder eller kort. Det er på den måde lykkes dem at komme ind igennem døren hos de ældre borgere. Derefter har de stjålet genstande som smykker eller kontanter.

Fyns Politi advarer derfor om de to mænd, ligesom man inviterer borgere til at rette henvendelse til politiet på 114, hvis man har oplysninger i sagen.