Politiet: Årslev-busser burde få klippet pladerne

Sikkerhedsstandarden i Årslev Lokalbusser er så ringe, at busserne burde have fået klippet pladerne. Det vurderer politiet. - Hvis vi lavede et almindeligt rutinetjek på vejene - og vi stoppede disse busser, så ville vi klippe pladerne på dem, siger Lennart Mogensen, der er landbetjent i Årslev.

-

Sikkerhedsstandarden i Årslev Lokalbusser er så ringe, at busserne burde have fået klippet pladerne. Det vurderer politiet.

- Hvis vi lavede et almindeligt rutinetjek på vejene - og vi stoppede disse busser, så ville vi klippe pladerne på dem, siger Lennart Mogensen, der er landbetjent i Årslev.

Nedlagde arbejdet

Han har været ude at kigge på de fire busser fra Wulff Bus i Hedensted, der kører i Årslev. Det sker efter buschaufførerne mandag morgen nedlagde arbejdet, fordi de ikke mente at sikkerheden var i orden.

Hos Årslev Kommune er man dybt overraskede over problemet.

- Det kommer helt bag på os. Vi har købt en opgave hos Wulff Bus og så regner vi selvfølgelig med at sikkerheden er i orden, siger Torben Gregersen, der er plan- og økonomichef i Årslev Kommune.

Ingen sikkerhed i kontrakt

Wulff Bus fra Hedensted har vundet licitation på buskørsel i både Ørbæk, Ejby, Otterup, Bogense og Årslev.

I Ejby Kommune har man i kontrakten med busselskabet en paragraf, der blandt andet siger, at busserne ikke må være over 15 år gamle og skal være af rimelig standard, rengjorte og vel vedligeholdte.

Men sådan en paragraf har Årslev Kommune ikke i deres kontrakt med Wulff Bus - og derfor kan selskabet bruge de busser, de vil.