Politiet: Bilister er egoister

Odense Politi er vrede og rystede efter de mange ulykker på motorvejen over Fyn onsdag morgen. De fleste bilister kører alt for stærkt og enkelte kører så egoistisk, at de er til stor fare for alle andre trafikanter. 

-

Odense Politi er oprevede og rystede efter de mange ulykker på motorvejen over Fyn onsdag morgen. De fleste bilister kører alt for stærkt og enkelte kører så egoistisk, at de er til stor fare for alle andre trafikanter. 

Selvom sigtbarheden på motorvejen over Fyn flere steder var nede på under 50 meter, så kørte mange bilister stadig omkring 130 km/t over motorvejen.

Egoister
Den hensynsløse kørsel får nu Odense Politi til at skyde med skarpt over for de danske bilister.

\"Årsagen til ulykken i morges er helt klart, at folk kører for stærkt. Bilisterne tænker bare på at komme frem og er ligeglade med alle andre trafikanter\", siger John Jacobsen, Chefpolitiinspektør hos Odense Politi.

Men politiet er ikke bare rystede over den alt for høje hastighed i den tætte tåge. Efter de mange ulykker konstaterede politiet, at mange bilister ikke respekterede politiets arbejde.

Enkelte bilister forsøgte at komme uden om de lange bilkøer ved at køre omkring 100 km/t i nødsporene.

Risikerer frihedsstraf
\"Disse bilister har udsat andre trafikanter for livsfare. Hvis nogen kan identificere bilerne vil vi forfølge disse bilister og retsforfølge dem med henblik på frihedsstraf og frakendelse af kørekortet\", siger John Jacobsen.

Efter de 3-4 store uheld på strækningen mellem Blommenslyst og Langeskov blev motorvejen afspærret, men heller ikke det blev respekteret af alle bilister.

1 dræbt
\"Vi kunne konstatere, at nogle bilister ikke respekterer, at politiet og redningsfolk arbejder med uheld. De tænker kun på at komme frem  og så er det ligegyldigt om der er blå eller gule blink og døde mennesker\", siger John Jacobsen.

I alt 20 biler var involveret i de mange færdselsulykker onsdag morgen. 13 mennesker kom til skade - en bilist fra Tyskland blev dræbt, da hans varebil kørte op i en lastbil med betonklodser.