Politiet fandt 11 kg kokain i flugtbil

To mænd blev anholdt i dramatisk narkoaktion ved Storebæltsbroens betalingsanlæg. To andre blev anholdt hjemme

Politiet har fundet over 11 kilo kokain i en Renault, der blev standset lørdag i en højdramatisk narkoaktion i Korsør ved Storebæltsbroens betalingsanlæg.

Politiet løsnede varselsskud for at få standset to formodede narkohandlere.

To andre mænd er efterfølgende blevet anholdt. Det er en 35-årig mand fra Skælskør, der anses for at være hovedmand i narkoringen, og en 42-årig mand fra Slagelse-kanten. I forbindelse med ransagninger i mændenes hjem blev der fundet 50.000 kroner.

Alle fire fremstilles søndag formiddag i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

Aktionen begyndte lørdag, da Københavns Politi sammen med Østjyllands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skyggede en lastbil, der var kommet fra Holland, til en landejendom ved Slagelse, hvis beboer er den 42-årige mand.

Samtidig havde politiet ved hjælp af aflytninger oplysninger om, at en 35-årig mand fra Skælskør skulle mødes med to mænd på dette sted.

De to mænd er begge 34 år og fra Jylland, men bosat i Tyskland, oplyser Københavns Politi.

Efter overlevering af nogle "varer" kørte de to 34-årige mænd mod Jylland i en Renault og en Mercedes, men politiet slog til mod dem ved betalingsanlægget ved Storebæltsbroen.

Da politiet meddelte manden i Renaulten, at han var anholdt, speedede han voldsomt op, så en betjent kom i klemme og afgav varselsskud.

Renaulten smadrede bommen og kørte ind i en patruljevogn, hvorved en betjent formentlig pådrog sig piskesmæld i nakken. Herefter påkørte en anden patruljevogn Renaulten, så den må standse, og chaufføren kunne anholdes.

Chaufføren af Mercedesen blev anholdt uden dramatik.

Ved ransagning af bilerne har politiet fundet pakker med kokain på i alt 11 kilo og 370 gram inklusive indpakning.