Politiet fanger mand fra kæmpe ecstasyring

Politiet er ved at optrævle ecstasyring, der menes at have smuglet op imod tre ton råmateriale fra Kina. 33-årig anholdt på Fyn.

Københavns Politi er ved at optrævle en narkoring, der mistænkes for at stå bag indsmugling af 2721 kilo af stoffet PMK-glycidate, der bruges til fremstilling af ecstasy. Mængden svarer til 13.400.000 ecstasypiller.

En 38-årig mand har i nogle måneder siddet varetægtsfængslet i sagen, og torsdag anholdt politiet endnu en. Der er tale om en 33-årig mand, som politiet har ledt efter længe, og som blev fundet i et hus på Fyn.

- Det er en kæmpesag, og der kan godt være flere anholdelser på vej, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis nye sammenlagte og styrkede bande- og narkoafdeling, der fremover går under navnet afdeling OC (organiseret kriminalitet, red.).

Politiet mistænker de to mænd for at stå bag indsmuglingen af et parti på 800 kilo PMK-glycidate, der blev fundet i marts i år på Kystvejen i Kastrup, og yderligere otte forsendelser af stoffet, der kommer fra Kina.

Politiet mener, at stoffet skulle til et laboratorium i Holland, hvor politiet i samarbejde med hollandsk politi har fundet to af de andre forsendelser - på henholdsvis 650 og 450 kilo - som mændene kædes sammen med.

Det antal ecstasypiller, der kan fremstilles af den mængde stof, som mændene mistænkes for at have smuglet, har en handelsværdi på gaden på 335 millioner kroner.

Den 33-årige blev fredag varetægtsfængslet i 13 dage. Til den tid skal han for en dommer igen sammen med den anden varetægtsfængslede i sagen.