I det fynske folks tjeneste

Politiet fik 46 drabssager i 2011

Antallet af drabssager var nogenlunde det samme i 2011 som i 2010. Kun i to sager er ingen anholdt.

Politiet fik 46 drabssager i det forgangne år. En af de mest omtalæte var dobbeltdrabet i Odense på Heidi Nielsen og Bjarne Johansen i april.

Politiet måtte i 2011 efterforske i alt 46 sager om drab. Det viser Ritzaus opgørelse ved årsskiftet.

Dermed adskiller året sig ikke afgørende fra de to foregående år, da 2010 bød på 43 drabssager og 2009 på 49.

To af drabene fandt sted i årets allersidste timer.

En 34-årig kvinde blev nytårsaftensdag varetægtsfængslet for drab på sin 64-årige kæreste i Odense. Hun nægter drab, men indrømmer, at hun ville straffe manden, fordi hun havde hørt, at han var pædofil.

Over middag nytårsaftensdag måtte Københavns Vestegns Politi rykke ud til en villa i Herlev uden for København, hvor pårørende havde fundet en 81-årig kvinde dræbt.

Politiet leder efter gerningsmanden, og i en enkelt af de øvrige drabssager er der heller ikke anholdt nogen.

Den 1. december fandt en 12-årig pige liget af et nyfødt barn flydende i Søndersø ved Viborg. Trods massiv medieomtale er det ikke lykkedes politiet at finde frem til moren, der er en nærliggende mistænkt i sagen.

Hvert år byder på tragedier, hvor en person slår sine børn, ægtefælle eller tidligere ægtefælle ihjel og bagefter begår selvmord. 2011 er ingen undtagelse, og fem af drabssagerne endte med, at gerningsmanden tog sit eget liv.

Årets mest opsigtvækkende drab skete den 13. april i Odense.

Her var ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen ude på deres sædvanlige aftentur i Tusindårsskoven ved Odense, da de klokken 19.45 brutalt blev mejet ned i en byge af skud fra en maskinpistol.

Det viste sig, at gerningsmanden var gået rundt om ægteparret, mens han skød løs med maskinpistolen, og der var ikke umiddelbart et motiv til det brutale dobbeltdrab.

Gerningsmanden tog blandt andet parrets nøgler og kamera med sig, og en teori er, at den fotoivrige Bjarne Johansen fotograferede gerningsmanden, mens han prøveskød maskinpistolen.

Efter en måneds tid fik politiet tilsyneladende hul på sagen og anholdt en nu 38-årig mand, men man er endnu ikke kommet nærmere et motiv. Sagen mod ham indledes den 16. april ved Retten i Odense.