I det fynske folks tjeneste

Politiet forpurrer røveri

Tre mænd anholdt, fordi politiet formodede, at de ville begå et eller flere røverier.

Fyns Politi har muligvis forpurret et røveri mod en guldsmed i Assens.

Fyns Politi har anholdt tre mænd, fordi det mener, at de ville begå op til flere røverier mod guldsmedeforretninger i Assens.

- Vi anholder dem på baggrund af en henvendelse fra en guldsmed, der havde haft besøg af tre mænd, der viste meget stor interesse for butikkens indretning, og ikke mindst de alarmanordninger, der er i forretningen, siger Lars Thede.

Politiet kørte fredag eftermiddag til Assens, og her kan de konstatere, at de samme mænd også har været på besøg i en anden guldsmed.

- Så vi bliver og lurer lidt, og omkring klokken 17.30 kommer en bil med tre personer med udenlandske nummerplader kørende og cirkler rundt i området. Vi vælger at slå til, og standser bilen og anholder de tre personer, der sidder i den, siger Lars Thede.

I bilen fandt politiet en hammer og en flækøkse.

De tre mænd sidder i øjeblikket på Politigården i Odense, hvor de bliver afhørt. De skal fremstilles i grundlovsforhør lørdag eftermiddag.

- Det bliver de, fordi vi er af den klare formening, at vi har forpurret et forsøg på tyveri eller røveri mod en guldsmede forretning, siger vagtchef Lars Thede.

Politiet undersøger også, om de tre anholdte mænd har en forbindelse til et røveri, der fandt sted i Middelfart torsdag.

Her stormede to mænd ind i guldsmeden på Algade. De to mænd smadrede butikkens montrer og stak af fra gerningsstedet til fods.