Politiet har ingen spor efter flygtet drabsmand

Fyns Politi er på bar bund i sagen om den 17-årige flugtfange, men regner med, at han er taget til København.

Den 17-årige drabsmand Taha Chiadmi er stadig på fri fod, efter at det lykkedes ham at slippe væk fra den lukkede ungdomsinstitution Egely på Fyn tirsdag aften.

- Der er intet nyt i sagen. Der er ingen spor af ham siden i går aftes. Vi har fået en enkelt henvendelse på, at han skulle være blevet set i formiddags, men der er intet, der tyder på, at det skulle være ham, siger vicepolitikommissær ved Fyns Politi, Jørn Fischer.

- Lige i øjeblikket har vi kontakt med vores kolleger i København, som har haft sagen med ham. Vi tror, at han er flygtet til Sjælland og er ret sikre på, at han ikke er på Fyn længere, siger han.

Chiadmi blev sidste år idømt syv års fængsel for drabet på 21-årige Jon Pattora, der fandt sted i september sidste år.

Under et klammeri mellem Patorra og hans kammerat på den ene side og tre teenagere, heriblandt Chiadmi, på den anden trak den nu flygtede Chiadmi en stor kokkekniv og stak den i brystkassen på Patorra foran et pizzeria i Vanløse.

Jørn Fischer understreger, at han ikke har et indgående kendskab til den flygtede og derfor har svært ved at vurdere, om Chiadmi er farlig.

- Jeg kender ham ikke og ved ikke, hvordan han er skruet sammen. Umiddelbart er han som drabsmand potentielt farlig. Generelt vil jeg sige, at når man er drabsmand, så skal folk ikke begynde selv at antaste ham, men ringe til politiet, siger han.

Den unge drabsmand slap væk, da han kravlede over et hegn på institutionen, som ligger i Nørre Aaby.

Chiadmi var på vej mod institutionens sportshal med en medarbejder, da den unge mand begyndte at lunte i forvejen.

Medarbejderen løb efter ham, da det går op for ham, at Chiadmi er flygtet op på et tag, hvorfra han kunne løbe videre hen over nogle andre bygninger.

Det lykkedes ham at komme hen til den mur, som omkranser institutionen. Herfra sprang han cirka fire meter ned på køleren af en parkeret bil, løb hen over parkeringspladsen og ud mod en mark.

Her slutter sporet efter ham.

Taha Chiadmi beskrives som 170-175 centimeter høj, almindelig af bygning og med et nordafrikansk udseende. Da han flygtede, var han iført grå hættetrøje og et par grå træningsbukser.