Politiet jagtede dna-spor for en halv million

Fyns Politi brugte over en halv million kroner på at finde et dna-match med gerningsmanden bag overgrebene mod to små piger på Sydfyn.

I ni måneder jagtede Fyns Politi en sexforbryder, der stod bag overgrebene på to små piger i henholdsvis Refsvindinge og Øster Skerninge.

Politiet fandt dna-spor fra gerningsmanden tidligt i efterforskningen. Derfor tog de i løbet af de ni måneder omkring 400 mundskrab fra mistænkte personer.

En enkelt dna-test koster 1.320 kroner, så Fyns Politi brugte 528.000 kroner på at finde et dna-match, skriver Fyens.dk.

Derudover har Fyns Politi interviewet 1.500 personer og lavet 2.000 rapporter om sexovergrebene.

- Det er en af de større sager. Den har vi brugt utrolig meget tid og mange efterforskere på, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen ved Fyns Politi til TV 2/FYN.

- Men det er også én af de sager, hvor vi siger, at det er to små, uskyldige piger, som har været udsat for overgreb. Det er noget, vi gerne vil opklare, og det er noget, vi gerne vil bruge tid på, siger han.

Den 40-årige mand, der har tilstået overgrebene, fik også taget et mundskrab, og her matchede dna'en med spor, der er fundet ved sexovergrebene.