I det fynske folks tjeneste

Politiet jagter bredt i sag om dobbeltdrab

Eneboere, ekspatienter og narkohandlere. Politiet søger bredt efter gerningsmand til det fynske dobbeltdrab.

01:25

03:00

1 af 3

Politiet skyder fortsat med spredehagl i forsøget på at indkredse gerningsmanden til de brutale drab på Bjarne Johansen og Heidi Nielsen i Tusindårsskoven ved Odense.

På fjerde døgn er motivet stadig uklart, og efterforskningen er derfor i en fase, hvor alle sten vendes, siger vicepolitikommissær Jack Liedecke.

- Vi bruger søndagen på de vidnehenvendelser, der er lidt kød på, og som går bredt på personer, der er set i området, siger han.

Samtidig bruger "en masse" betjente søndagen på at lede efter den forsvundne eneboer, som vidner har set i området omkring gerningstidspunktet.

- Det er uvist, om han er gerningsmanden, men uanset vil vi gerne have fat i ham, for han kan også være et godt vidne, siger Jack Liedecke.

I jagten på morderen har politiet også afhørt en af Bjarne Johansens tidligere patienter på Odense Universitetshospital, hvor den dræbte var kirurg.

Der er tale om en tidligere vagtmand, der ifølge Ekstra Bladet er blevet fejlopereret og invalideret i Bjarne Johansens hænder.

Vagtmanden havde et alibi og er derfor uden for mistanke, men han erkender, at han havde motivet, og drabet på kirurgen gør ham da heller ikke søvnløs.

- Jeg har fået mit liv ødelagt, så jeg har svært ved at græde over hans død. Det må jeg indrømme, siger den tidligere vagt, Lars Thomsen, til Ekstra Bladet.

I tillæg til de personer, der måtte have en form for hævnmotiv til at dræbe ægteparret, efterforsker politiet også kendte forbrydere.

Det har nemlig vist sig, at der foregår handel med narkotika i området, så det er også en mulighed, at ægteparret har overrasket en eller flere personer i gang med lyssky affærer.

- Men det er nok meget tvivlsomt. Hvis man bliver overrasket i færd med eksempelvis at grave et eller andet op, så tror jeg ikke, at man vil reagere så voldsomt. Men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, siger Jack Liedecke.