Politiet knokler fortsat i overtid

Fyns Politi er hårdt ramt af overarbejde på grund af indsatsen mod terror og den øgede grænsekontrol

Politiet er udfordret af store mængde overarbejde. Særlig på Fyns Politi og i Midt- og Vestsjællands er det steget meget. Faktisk er der tale om en tredobling siden januar 2015.

- Det er ikke, fordi vi har noget imod overarbejde - det er ikke noget tudekiks, det her - men det har stået på i for lang tid nu. Det er ikke længere bare et spørgsmål om at bide tænderne sammen, skal man gøre det i så lang tid, får man altså ondt i kæberne, lyder det fra tillidsmand ved Fyns Politi Steffen Daugaard.

Politikerne afsatte sidste sommer 150 millioner kroner til udbetaling af overarbejde, og det lykkedes dem også at få nedbragt overarbejdet i slutningen af året, men efter to måneder var mængden af overarbejde tilbage på samme niveau. 
Artiklen fortsætter under grafikken.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi skal have gjort noget begavet, så den udvikling stopper. Det er nærmest blevet hverdag, siger tillidsmanden.

Han mener, at mængden af betjente må tilpasse mængden af opgaver:

- Vi er bare for få. Der skal uddannes flere. Nu kommer den nye politiskole, og det vil hjælpe meget, men den skal jo også lige gennem den politiske proces.

Konsekvenserne af den store mængde overarbejde, begynder også at slå igennem ude hos betjentene.

- De har stadig glimt i øjet, men man kan godt mærke, at de er trætte. De vil også gerne kunne passe ægtefæller og børn, og det er svært, når man ikke er hjemme, fortæller Steffen Daugaard.

I alt var der 18.356 afspadseringstimer i januar 2015, mens det januar i år var steget til 56.469 timer. Det er særlig den øgede grænsekontrol og indsatsen mod terror, der trækker på ressourcerne.

Oversigt

    Oversigt