Politiet kritiseres af etniske minoriteter

"I øjeblikket er politiet ikke ALLE borgeres værn mod kriminalitet". Det siger formanden for De Etniske Minoriteters Landsorganisation. Odenses politimester er ikke enig.

Odenses politimester skal klarlægge forholdet

"I øjeblikket er politiet ikke ALLE borgeres værn mod kriminalitet". Det siger formanden for De Etniske Minoriteters Landsorganisation.
Odenses politimester er ikke enig.

Onsdag tages debatten om politiet kontra de etniske minoriteter op på Christiansborg. I Landstingssalen vil flere eksperter på området diskutere problemstillingen.

Men Odenses politimester, Lars Rand Jensen, der skal præsentere status på, hvordan politiet tackler mødet med andre kulturer, mener ikke, der er akutte problemer i Danmark.

Det er formanden for De Etniske Minoriteters Landsorganisation, Muharrem Aydas, ikke enig i.

Han bor selv i Glostrup, hvor der har været spændinger mellem politiet og unge indvandrere.

"Jeg har været i kontakt med flere af de unge, som har været ude for ubehagelige hændelser. Men i modsætning til politiet, så har de ingen pressekontakt og kan heller ikke sende pressemeddelser ud til medierne, som fortæller deres version af en problematisk episode. Derfor er det flere gange sket, at unge er blevet hængt ud i medierne og bagefter har siddet tilbage med en meget ubehagelig oplevelse", siger Muharrem Aydas til Ritzaus Bureau.

Han mener, at oplysningen og uddannelsen i det danske politi er gammeldags og ikke tager hensyn til det øgede antal mennesker med anden etnisk baggrund i et område som f.eks. Vollsmose.

Muharrem Aydas er også fortørnet over, at ingen repræsentanter fra de etniske minoriteter er inviteret med til debatten onsdag på Christiansborg.

Oversigt

    Oversigt