I det fynske folks tjeneste

Politiet leder efter våben på Fyn

Fyns Politi ransager flere adresser i jagten på det våben, der blev brugt ved en skudepisode i Svendborg.

Politiet ransagede fredag flere adresser på Fyn i jagten på det våben, der blev brugt ved en skudepisode i Svendborg fredag morgen. Ransagningerne fortsætter lørdag.

- Vi skal ransage tre-fire steder. Vi har nået nogle i dag, men må vente med de sidste til det er blevet lyst i morgen, fortæller lederen af lokalpolitiet i Svendborg, Niels Christian Larsen, sent fredag aften.

Beboerne på Folehaven i Svendborg blev vækket tidligt fredag morgen, da der blev affyret syv skud fra en bil mod et hus på vejen. I huset bor en ansat i Nordfyns Kommune, der har til opgave at afsløre sociale bedragere.

Fredag eftermiddag anholdt politiet en mand fra Nordfyn. Den 45-årige mand, der i forvejen er kendt af politiet for personfarlig kriminalitet, sigtes for drabsforsøg.

- Men først lørdag formiddag vil det blive afgjort, om han skal fremstilles i grundlovsforhør, siger Niels Christian Larsen.

I Nordfyns Kommune er der glæde over anholdelsen.

- Vi håber, at Fyns Politi har fat i den rigtige gerningsmand, således at vores medarbejder og hans familie kan få lidt ro.

- Det er også klart, at denne episode har skabt stor utryghed blandt vores ansatte, så længe vi ikke kender motiv og gerningsmand, siger borgmester i Nordfyn Kommune, Morten Andersen (V).

Det er ikke usædvanligt, at ansatte i kommunerne oplever vold og trusler på deres arbejdsplads, men det er helt usædvanligt, at det sker på en medarbejders adresse.

Det siger faglig sekretær i HK/Kommunal Pia Lund Jeppesen.

- Vi aldrig set før, at en medarbejder har været i fare i sit hjem. Her har også medarbejderens familie været i fare. Det er her, hvor grænsen flytter sig, og det er helt uacceptabelt, siger hun.

Medarbejderen bor i Svendborg, men arbejder på rådhuset i Otterup. Han er kontrolmedarbejder og har til opgave at afsløre socialt snyd.

- Jeg er ret sikker på, at nogen har ønsket at give mig en advarsel, og jeg har fortalt politiet om min mistanke og givet dem et navn, har den 53-årige fortalt lokale medier.

Kommunen har efter skudepisoden indført ekstra bevogtning på rådhuset i Otterup og vil fortsat gøre det i den kommende uge.