Politiet om genåbning af barer: - Det er forløbet roligt og fredeligt

Det er primært afklarende spørgsmål i forbindelse med genåbningen, der har optaget Fyns Politi. Ingen er blevet taget for ikke at overholde retningslinjerne.

For første gang i mange måneder var der liv på flere fynske restauranter og caféer, da de genåbnede onsdag.

Og både gæster og beværtninger overholdt retningslinjerne. Fyns Politi kunne derfor beholde bødeblokken i lommen, fortæller vagtchef Milan Holck Nielsen.

- Det er forløbet roligt og fredeligt i god ro og orden. Vi har fået en masse henvendelser omkring retningslinjerne og kan konstatere, at der generelt er flere mennesker, siger han.

- Men det er naturligvis logisk, når det nu er tilladt at samles flere.

Politiet er til stede

Genåbningen betyder, at beværtningerne må lave sidste udskænkning klokken 22.00, og at der skal spises op og drikkes ud inden klokken 23.00.

Det skete onsdag uden politiets indblanding.

- Vi er selvfølgelig til stede, og vi har tryghedspatruljer ude og holder øje, siger vagtchefen.

Onsdag var dog kun første dag i den seneste genåbning, der for alvor bliver skudt i gang i weekenden, hvor flere steder åbner og mange fynboer holder fri. 

Hos politiet tager man det, "som det kommer", lyder det.

Krav om coronapas

Genåbningen af barer og værtshuse er en del af den politiske aftale om en øget genåbning, der blev indgået i sidste uge.

Den betyder, at caféer, restauranter og værtshuse onsdag måtte åbne for både indendørs og udendørs servering.

Dog med krav om bordbestilling og et gyldigt coronapas for siddepladser indendørs, ligesom at der gælder krav om afstand og mundbind, når gæsterne ikke sidder ned.