I det fynske folks tjeneste

Politiet opretter visitationszone i Odense

Voldsomme opgør mellem rockere og unge med indvandrerbaggrund i Odense får Fyns Politi til at oprette en visitationszone.

Odense er igen visitationszone

Beboerne i Odense skal den kommende måned vende lommer for politiet, selv om der ikke er mistanke om en lovovertrædelse.

Fyns Politi opretter en visitationszone gældende tirsdag aften klokken 18.00 som modtræk mod de seneste dages voldelige konfrontationer mellem medlemmer af Hells Angels støttegruppe AK81 og unge indvandrere. Det oplyser chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Fyns Politi.

Konflikten mellem rockerstøtterne i AK81 og unge med indvandrerbaggrund i Odense nåede nye højder i weekenden, hvor grupperne lørdag støtte sammen fem gange inden for fem kvarter.

En person blev såret med knivstik og måtte behandles på Odense Universitetshospital. Politiet anholdt ni rockeraspiranter, men fik kun en 22-årig mand varetægtsfængslet.

Søndag betalte fire unge indvandrere tilbage, da de overfaldt to mænd i en bil på en parkeringsplads i Odense. Det viste sig dog senere, at de to mænd i bilen intet havde med AK81 at gøre og var uskyldige ofre i konflikten.

Fyns Politi har indkaldt ekstra betjente til at patruljere i gaderne i Odense, hvor uroen altså stadig ulmer. Visitationszonen gælder i første omgang indtil den 14. juli klokken 12.00.