I det fynske folks tjeneste

Politiet på biljagt efter tre drenge

Tre drenge på 15-16 år bragte natten til søndag adskillige menneskers liv i fare, da de i en stjålet bil i høj fart forsøgte at stikke af fra politiet gennem Odenses gågader.

To patruljevogne blev beskadiget under biljagten

1 af 2

Den hasarderede biljagt startede ved Bilka på Ørbækvej klokken 1.45, da en patruljevogn forsøgte at stoppe den røde Opel Kadet med de tre drenge på 15, 16 og 16 år.

Drengene ville imidlertid ikke adlyde politiets ordre om at stoppe, og tog i stedet flugten i høj. Flugtbilisterne kørte mod centrum og da bilen drejede ned ad gågaden Kongensgade valgte politiet af sikkerhedshensyn at indstille biljagten.

To påkørsler

Da bilen igen kom til syne på Østre Stationsvej genoptog politiet dog jagten på bilen, og efter to påkørsler af kadetten med en patruljevogn lykkedes det at få stoppet de unge.

Herefter blev de tre drenge anholdt. I følge vagthavende var hverken chaufføren eller de to passagere påvirket af alkohol.

- Vi vil meget gerne i kontakt med nogle af de mennesker, der måtte springe for livet da bilen kørte ned af Kongensgade, siger vagthavende ved Fyns Politi.

Politiets jurister vurderer i øjeblikket om de tre drenge skal i grundlovsforhør.

Politiet kan kontaktes på 114