Politiet på Fyn får snart svar på dna-prøver

Én mand står bag to sexovergreb på Fyn. Politiet venter svar på, om dna-sporet matcher prøver fra afhørte mænd

I løbet af ganske kort tid får Fyns Politi vished for, om gerningsmanden til grove sexovergreb på to små piger på Fyn findes blandt de mænd, der har afgivet dna-prøver til politiet.

I forbindelse med efterforskningen af overgrebene i Vester Skerninge og Refsvindinge har politiet fået mange tip om mulige gerningsmænd, som efterfølgende har haft besøg af politiet. Adskillige har indvilget i at få taget mundskrab.

- Inden for et par døgn venter vi svar på, om vi har en profil, der matcher profilen fra Vester Skerninge og Refsvindinge, siger efterforskningsleder Henrik Justesen, Fyns Politi.

En undersøgelse af dna-spor fra gerningsmanden på de to piger, der er blevet udsat for sexovergreb, gjorde det tirsdag klart, at det er den samme mand, der begik forbrydelserne. Derfor ved politiet nu, at det er én mand, man leder efter.

Politiet har fået mange hundrede henvendelser om sagerne, der har opskræmt børn og børneforældre i hele landet.

Politiet har efterlyst en mand i en mørkerød bil af ældre model, og der kommer dagligt anmeldelser af mulige nye overgreb ikke kun på Fyn, men også i resten af landet.

- Jeg kan godt forstå, at folk ser røde biler og tænker på mulige overgreb. Det indgår alt sammen i vores efterforskning. Vi samarbejder med andre politikredse om folk uden for Fyn, som der er kastet mistanke på, siger Henrik Justesen.

- I nogle tilfælde beder vi andre kredse om at tage mundskrab på mistænkte personer, i andre tilfælde tager vi selv over og gør det.

Henrik Justesen vil ikke sætte tal på antallet af mundskrab, som nu indgår i politiets efterforskning. Men tallet nærmer sig 50, oplyser han.