Politiet roser fynboerne efter fredelig nytårsaften

Fyns Politi roser fynboerne for at følge coronaanbefalingerne efter en nytårsaften, der blev mere rolig end sædvanlig for politiet.

Fyns Politi var klar til nytårsaften og havde ekstra mandskab på arbejde for at sikre, at fynboerne festede på en coronaansvarlig måde. 

Men der var ikke grund til bekymring. Fynboerne har nemlig opførst sig ordentligt og festet efter forholdsreglerne. 

- Det har faktisk været en forholdsvis rolig nat sammenlignet med tidligere nytårsaftener. Der er stor ros til, at man efterkommer de anbefalinger og vejledninger der er omkring corona, fortæller vagthavende ved Fyns Politi Milan Holck. 

quote Der er stor ros til, at man efterkommer de anbefalinger og vejledninger der er omkring corona

Milan Holck, vagtchef, Fyns Politi

Især forsamlingsforbuddet, som skal sikre at man ikke samles i grupper på mere end ti personer, har Fyns Politi været opmærksom på. Allerede inden nytårsaften havde politiet meldt ud, at man ville patruljere og holde ekstra øje med større forsamlinger på pladser og torve.

- Vi har ikke haft nogen sigtelser for forsamlingsforbuddet i løbet af natten, siger Milan Holck. 

Brandmand ramt af fyrværkeri

Ud over god opførsel melder OUH også om få skader med fyrværkeri. 12 fynboer var klokken 8.00 fredag morgen kommet til skade med nytårskrudt.

Det kunne også være blevet til en skade mere. En brandmand blev nemlig beskudt og ramt med fyrværkeri, da han og beredskabet  var på vej ud til en mindre brand i Dalum i Odense. 

- Han var iført fuld beskyttelse og kom ikke til skade. Men vi har ingen sigtede, siger Milan Holck.