Politiet savner spor af undvegen flugtkonge

Flugtkongen Brian Bo Larsen er fortsat på fri fod efter spektakulær og farlig flugt fra Vridsløselille.

Det er fortsat en gåde for politiet, hvor den undvegne flugtfange Brian Bo Larsen gemmer sig, efter at han natten til lørdag stak af fra Statsfængslet i Vridsløselille.

Larsen er en mester i at flygte fra fængsler, arresthuse og politigårde. Det har han gjort flere end 20 gange, men han er altid blevet fanget igen.

- Vi har ikke set skyggen af ham, men mon ikke vi fanger ham. Det plejer vi jo, lyder det optimistisk fra vagtchef Peter Grønbek hos Københavns Vestegns Politi.

Brian Bo Larsen afsonede blandt andet en dom på syv års fængsel for væbnet røveri, da han i ly af natten og uvejret Alexander savede tremmerne i sit cellevindue over og via to rebstiger forcerede en 15 meter høj bygning ud i friheden.

Politiet råder folk til ikke selv at forsøge at pågribe flugtfangen, hvis man skulle observere ham. I stedet bør man alarmere politiet.

Brian Bo Larsen har en hel stribe flugter på sit kriminelle cv. Flere gange er det lykkedes ham at stikke af fra fængslet i Vridsløselille.

Den mest spektakulære flugt var vel nok tilbage i 1995, hvor Brian Bo Larsen sammen med 11 andre stak af fra Vridsløselille, da en gummiged bragede ind i ringmuren på fængslet og slog et stort hul i muren.

I 2004 flygtede Brian Bo Larsen også fra Vridsløselille. Det skete i en container til blade. Larsen havde fået til opgave at fylde containeren med blade, men han hoppede også selv op i den.

En truckfører kørte containere uden for fængslet for at tømme den, og føreren opdagede da, at Larsen også lå i beholderen. Truckføreren forsøgte uden held at stoppe fangen.

Sidste år fortalte Brian Bo Larsen i et interview med BT, hvordan han altid har blik for mulighederne for at flygte.

- Når man har siddet så lang tid, så ser man jo alle hullerne løbende. Og hvis jeg får lyst, så bruger jeg jo bare et af dem, sagde han til avisen dengang.