Politiet skal bruge mere tid på transport

Fyn har så gode trafikale forhold, at der hverken er brug for et domhus i Middelfart eller Nyborg. Det konkluderer et udvalg under Justitsministeriet. Læs betænkningen fra Justitsministeriet

Forslag til retsreform øger politiets arbejde

Fyn har så gode trafikale forhold, at der hverken er brug for et domhus i Middelfart eller Nyborg. Det konkluderer et udvalg under Justitsministeriet. Forslaget til en retsreform vil samtidig reducere antallet af domstole på Fyn fra syv til to.

Politiet på Fyn må se frem til at bruge endnu mere tid på at transportere sigtede og arrestanter rundt på Fyn. Det kan ihvertfald blive resultatet, hvis folketinget vedtager den betænkning, der tirsdag blev fremlagt af justitsministeriet.

Betænkningen lægger op til at der fremover kun skal være to retskredse på Fyn.

Retskreds nr. 12 får hovedsæde i Odense og kommer til at dække den største del af Fyn med i alt 328.000 indbyggere.

Retskreds nr. 13 får hovedsæde i Svendborg og kommer til at dække 144.000 indbyggere. Retskredsen i Svendborg får desuden to afdelingskontorer i henholdsvis Fåborg og Ærøskøbing.

Til gengæld foreslår kommisionen, at der ikke bliver oprettet afdelingskontorer under Odense Retskreds. I forslaget konkludere kommisionen, at der ikke er behov for afdelingskontorer i Middelfart og Nyborg, da der er gode trafikale forbindelser til Odense fra begge byer.

Dermed vil politiet få endnu flere opgaver med at transportere sigtede til og fra retten i Odense.

Især fra Nyborg Statsfængsel kan politiet få mange transportopgaver, da byretten i Nyborg ifølge kommisionens forslag vil blive nedlagt.

"Det vil helt sikkert øge vores tid på landevejen, når der bliver færre retskredse på Fyn", siger Nyborgs Politimester Poul Løhde.

Formålet med retsreformen er at rationalisere og effektivisere retssystemet i Danmark.

I alt vil antallet af retskredse i Danmark i følge forslaget bliver skåret ned fra 82 til 25.