Politiker dømt for butikstyveri

Glemsom købmandskunde eller butikstyv? Retten i Faaborg dømte tirsdag Lis Vigel, der er konservativ byrådspolitiker i Broby, for tre tilfælde af butikstyveri. Straffen er seks dagbøder á 250 kroner eller seks dages fængsel.

-

Glemsom købmandskunde eller butikstyv? Retten i Faaborg dømte tirsdag Lis Vigel, der er konservativ byrådspolitiker i Broby, for tre tilfælde af butikstyveri. Straffen er seks dagbøder á 250 kroner eller seks dages fængsel.

Lis Vigel og hendes mand Ole Vigel blev dømt for i tre tilfælde at have stjålet varer fra Dagli\' Brugsen i Allested-Vejle. Ifølge anklageren begik de tyverierne ved at lægge varerne i en papkasse under vognen og forlade butikken uden at betale for varerne.

Ægteparret Vigel har under hele sagen nægtet sig skyldig i butikstyveri. Men det har tirsdag formiddag ikke været muligt at få en kommentar fra den dømte.

Ifølge Indenrigsministeriets Valgbarhedsnævn er praksis i den slags sager ikke klar. I nogle tilfælde er kommunalpolitikere, der bliver dømt for butikstyveri, blevet kendt ikke-valgbare, mens andre sager ikke har haft konsekvenser for den dømte politiker.