Politikere kræver svar i bus-sag

Sagen om det elektroniske billetsystem i FynBus bliver nu en sag for medlemmerne i trafik- og miljøudvalget. De vil have svar på, præcis hvor mange penge projektet har kostet.

-

Sagen om det elektroniske billetsystem i FynBus bliver nu en sag for amtets trafik- og miljøudvalg. De vil have svar på, præcis hvor mange penge projektet har kostet og hvornår det kommer til at virke.

Som TV 2/FYN fortalte forleden, så er det i dag umuligt for chaufførerne at kontrollere hvor mange takstzoner passagerne har købt til de elektroniske kort. Det betyder, at passagerne kan snyde for rigtigt mange penge, hvis de vil.

Det er fem år siden, at Fyns Amt bestilte billetsystemet til 13 millioner kroner. Men det var først i december 2002, at dele af systemet blev taget i brug.

Fyns amt har måttet købe konsulentbistand, ekstra hukommelse til computere og har brugt en ukendt mængde arbejdstid på projektet.

Nu vil politikerne i amtets teknik- og miljøudvalg have en redegørelse. De ønsker at få at vide, præcis hvor meget prisen for billetsystemet løber op i inden systemet kan tages fuldstændig i brug.