Politikere kritiserer hobbykniv-dom

Bliver våbenloven tolket for restriktivt? Flere politikere ser nu kritisk på våbenloven, efter at en 19-årig mand fra Middelfart har fået syv dages fængsel for at have glemt to hobbyknive i sin bil.

DF: En skrap dom

Landsretten skærpede onsdag dommen for Haris Cehic,  som i første omgang fik 3.000 kroner i bøde for at have glemt to hobbyknive i sin bil. Knive han bruger i sit job på en tankstation. Han skal nu i stedet syv dage i fængsel.

Landsretten vurderede, at våbenloven var overtrådt, fordi hobbyknivene ikke havde et såkaldt "anerkendelsesværdigt formål" - i en bil udenfor et disktotek.

En skrap dom, erkender Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup. 
 - Udgangspunket for politikerne var jo at ramme banderne med de skærpede tiltag vi tog dengang. Ikke folk der havde glemt en kniv i en bil, siger Peter Skaarup til TV 2/Fyn.

SF: håber på opblødning af våbenloven

Hensigten med våbenloven var ikke at ramme folk, der glemmer en hobbykniv i bilen, men at ramme bander, der bruger knive, siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.
Hensigten med våbenloven var ikke at ramme folk, der glemmer en hobbykniv i bilen, men at ramme bander, der bruger knive, siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup.

Flere politikere vurderer at loven kan ramme de forkerte. De vil nu rejse sagen overfor Justitsministeren.

SF's restordfører Anen Baastrup, siger til TV 2/Fyn at hun vil samle de forskellige typer af sager, hvor der er faldet afgørelse indenfor den sidste tid.

- På den måde håber vi, at kunne samle flertal i Folketinget for at genoverveje om man ikke kan bløde lovgivningen op, siger Anne Baastrup.

Imellemtiden vil Haris Cehic's advokat, Klaus Ewald søge Proscessbevillingsnævnet om lov til anke sagen til Højesteret.